Who Gives A Flyin Fuck About This Blog?

september 3, 2009

Privatiserad förskola ger miljonvinster (dn.se)

Filed under: Uncategorized — uppner @ 8:23 f m

Intressant artikel på dn.se. Hela idén med att privatisera kommunala skolor och göra om dem till friskolor är i grund och botten bra. Det skapar benchmarking och högre kvalité i våra skolor. Men plötsligt är det fel att som driven företagare att tjäna några pengar på det. Du tar ett lån, stora risker och jobbar häcken av dig.. MEN du får inte gå med i vinst – för då blir du kritiserat. Det är ju trots allt skattepengar som du faktiskt går i vinst med, ajdå! Hur har man tänkt att det hela ska fungera egentligen då? Vemvill driva en verksamhet och ta stora risker utan att få någon utdelning?

Personligen tycker jag att det kommunerna ska sluta kritisera dessa skolor som gör vinst utan snarare ta ett besök för att identifiera vilka kostnader dom kan kapa. Ni har något att lära er! Det utgår exakt samma ersättning till kommunala skolor som till friskolor. Jag passar på att gratulera Lena Ström för sann entreprenörskap.

Av Kulturkrabaten AB:s första årsredovisning framgår att verksamheten efter ett år har genererat en vinst på 3.228.238 kronor. Bolaget har bara 50.000 kronor i skulder. Lena Ström är styrelseord förande och ensam aktieägare. Hon beslutar att ge sig själv 3.200.000 kronor i utdelning.
Hon ger också styrelsen ett arvode på 850.000 kronor, av årsredovisningen framgår inte hur pengarna fördelats mellan ordföranden, de två ledamöterna och de två suppleanterna. Utöver dessa ersättningar har Lena Ström en årslön på 505.000 krono

Av Kulturkrabaten AB:s första årsredovisning framgår att verksamheten efter ett år har genererat en vinst på 3.228.238 kronor. Bolaget har bara 50.000 kronor i skulder. Lena Ström är styrelseord förande och ensam aktieägare. Hon beslutar att ge sig själv 3.200.000 kronor i utdelning. Hon ger också styrelsen ett arvode på 850.000 kronor, av årsredovisningen framgår inte hur pengarna fördelats mellan ordföranden, de två ledamöterna och de två suppleanterna. Utöver dessa ersättningar har Lena Ström en årslön på 505.000 kronor.

Annonser

2 kommentarer »

  1. Hur gör man om man vill köpa en (för)skola? De finns inte på blocket iaf…

    Kommentar av Anonym — september 16, 2009 @ 4:37 e m | Svara


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

%d bloggare gillar detta: